Boek over Gispen-directeur

Hoe overleef je crisis, oorlog en wederopbouw? Hoe werken zakelijk directeur Van Osselen en oprichter, mededirecteur én ontwerper W.H. Gispen samen? Overleven zij alle crisissen? Lees het nu in dit unieke boek Wim van Osselen, zakelijk directeur Gispen, 1932-1949 geschreven door Wouter Kuijl in opdracht van Stichting Gispen Collectie.

In 1932 kreeg de firma Gispen een tweehoofdige leiding. Willem Hendrik Gispen die het bedrijf in 1916 startte, was volgens zijn investeerders niet zakelijk genoeg om de onderneming door de crisis van de jaren 1930 te loodsen en voor faillissement te behoeden. Onder druk van zijn geldschieters ging W.H. Gispen akkoord met de aanstelling van ir. Wim van Osselen als zakelijk directeur naast zichzelf. In 1949 eindigde de leiding van het tweemanschap in onenigheid. Willem Gispen besloot zich voortijdig uit zijn eigen bedrijf terug te trekken om samen met een neef een nieuw bedrijf op te richten. Wim van Osselen zette zijn bedrijfsvoering succesvol voort tot hij in 1967 met pensioen ging.

Wouter Kuijl (1995) beschrijft in dit boek wat zich in de jaren 1932-1949 tussen W.H. Gispen en W. van Osselen heeft afgespeeld met betrekking tot de bedrijfsvoering van Gispen.

Het boek is verkrijgbaar in onze webshop.