Lang leven Gispen in spoken word

Optreden van spoken word artiesten Danique Carmen Kivit die een ode aan Gispen brengt en Tano Rivers een rappende poëet.

Danique Carmen Kivit (1993) is zangeres, schrijver, stemacteur en muzikant. In 2019 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium, Musician 3.0 (Musician Performance Artist) en treedt op als spoken word-artiest waarbij zij inspeelt op haar omgeving. Ze werkt veel met improvisatie en onderzoekt hoe ze haar stem en teksten op verschillende manieren kan inzetten. Tevens zingt ze in bands (onder andere haar band Skumbek, winnaar Clash of the Titans) en was ze te horen in audiotours van Museum Boijmans Van Beuningen. Danique schrijft eigen muziek en ontwikkelt voorstellingen gericht op performance, soms tegen het absurdistische aan. (15.00 uur)

Tano Rivers (1998) uit Utrecht is een (Engelstalige) rappende poëet met Turkse roots. Van jongs af aan is hij gefascineerd door expressie, creativiteit, muziek en kunst. Met een uitgesproken visie over maatschappelijke constructies streeft Tano naar een wereld waarin feminine masculinity omarmd wordt. Zijn muziek fungeert in die zin als een reflectie van de staat van de wereld. (12.00 uur)

Gratis te bezoeken 14 mei 2022 | Tribune – begane grond [12.00] en [15.00] uur.