Petra de la Lande Cremer

Tijdens mijn opleidingen kunst- en cultuurwetenschap en maatschappijgeschiedenis in Rotterdam is mijn interesse voor Gispen en zijn tijdgenoten begonnen. Met als resultaat een biografie over Gispen in het boek Rotterdamse Ondernemers, mede-auteurschap van het boek Volmaakt Verchroomd over het bedrijf D3 van Gispens vakgenoot Paul Schuitema en medewerking aan een tentoonstelling over buismeubelen in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben in de culturele sector, zet ik mij nu in voor de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op het bedrijfsleven bij SBB. Dit doen we samen met (besturen van) scholen, brancheverenigingen en vakbonden.

Ik ben geboren en woonachtig in Utrecht en mijn twee jonge kinderen zijn nu mijn hobby geworden.

De Stichting Gispen Collectie heeft een prachtige ambitie en het werkt enorm motiverend om zoveel mensen te ontmoeten met een gedeelde interesse!