Casper de Groot

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Rotterdam onder de rook van Van Nelle, te midden van het gedender van de wederopbouw. Alles had mijn belangstelling: cultuur en samenleving, zeker waar het ging om bouw en vormgeving. Voor mijn eerste baan kwam ik te werken in een witte villa, het huidige Chabotmuseum, geen 100 meter van het Sonneveldhuis. Toen was de kiem gelegd en kwam de eerste buisstoel in huis.

Mijn vooropleiding, HBS-A, bracht me echter niet naar Delft, maar wel naar Leiden, Amsterdam en Boedapest waar mijn belangstelling voor de structuur van taal ontstond. Dit heeft geleid tot een wetenschappelijke loopbaan in de theoretische taalwetenschap en de analyse van het Hongaars aan de Universiteit van Amsterdam. Ook het vele bestuurwerk en management heb ik daar met plezier op me genomen.

Sinds mijn pensionering verdeel ik mijn aandacht over onderzoek, koken, bestuurlijk werk en het organiseren van evenementen. Naast de algemene leiding zal ik aan het laatste aspect bij de Stichting Gispen Collectie veel aandacht geven: lezingen en excursies voor vrienden, sponsoren en belangstellenden gelieerd aan het Gispen cultuurgoed.