Categoriearchief: expo 14 mei

The Next Generation

Op de begane grond van POST Utrecht tonen 15 studenten van het Hout- en meubileringscollege Amsterdam werk waarvoor zij zich hebben laten inspireren door oude en nieuwe Gispen ontwerpen. Het resultaat is een gloednieuwe kijk op Gispen in de vorm van handgemaakte tafels. Alleen te zien (en te koop) op 14 mei. De makers zijn aanwezig om hun toekomstvisie en kijk op meubelontwerp te delen.

Gratis te bezoeken op zaterdag 14 mei 2022 | POST Utrecht, Neude Utrecht

Onherkenbaar Gispen

Langs de omgang op de eerste verdieping van POST Utrecht toont Stichting Gispen Collectie een tiental moderne Gispen ontwerpen. Het betreft ontwerpen die niet door iedereen als Gispen worden geïdentificeerd. Een tekst geeft bij ieder object een korte toelichting. Extra zijn schaalmodellen van het TP- en ST-programma die in 1988 gemaakt zijn.

Gratis te bezoeken van 10 tot 20 mei 2022
POST Utrecht, Neude, Utrecht

Gispen Historie en Innovatie in 50 Objecten

Van Gispen top 3 naar top 50
Stichting Gispen Collectie is het kenniscentrum van het erfgoed Gispen. Bij haar 25-jarig bestaan heeft ze de vrijwilligers, conservatoren en bestuursleden vanaf de oprichting om hun favoriete top 3 van Gispen producten gevraagd. Het ging niet om de verkiezing van de eerste, tweede of derde plaats, maar wel wat de top 50 zou zijn.

Verrassende expositie
De uitkomst was verrassend omdat het ontwerpen zijn uit de hele geschiedenis van meer dan 100 jaar Gispen, met een aardige verdeling over stoelen, lampen, kantoorinrichting, accessoires en overige objecten. In de expositie maken we u met plezier deelgenoot van deze interessante top 50. De objecten die de stichting in de collectie heeft, staan opgesteld. Toelichting op de hele top 50 staat in het speciale magazine dat voor deze expositie is samengesteld. Verkrijgbaar in de pop-up store of via de webwinkel.

Gratis te bezoeken van 10 tot 20 mei 2022 | POST Utrecht, Neude, Utrecht